Wanneer een emailbericht wordt ontvangen, geopend of verzonden via uw Gmail-account, worden er automatisch virusscans uitgevoerd. Een virus of een dubieuze bijlage kan ertoe leiden dat Google Gmail ervoor zorgt dat een e-mail niet in uw mailbox terechtkomt. Alle inkomende e-mails worden gescand op virussen met behulp van de eigen virus opsporingstechnologie van Google Gmail of een verzameling virus screening programma's. Wanneer het een virus vindt of een verboden bestandstype herkent, schakelt de virusdetectiemethode e-mail uit.

De ontvanger van de e-mail heeft deze mogelijk niet ontvangen en de afzender wordt mogelijk op de hoogte gesteld. In een geblokkeerde e-mail ziet de ontvanger niets. Google Gmail kan uw hulp vragen als de virusscan een bestand niet kan bevatten of niet tijdig wordt voltooid. Je kunt ervoor kiezen om de e-mail op eigen risico te downloaden na het zien van een melding als "Oeps... er is nu een probleem met het scannen op virussen" in Gmail.

Gmail raadt het downloaden van niet-scanbare bestanden af. Gmail geeft een waarschuwingsbericht als het een virus of een illegaal bestandstype ontdekt in een uitgaande emailbijlage.

Mensen ondervinden af ​​en toe kleine problemen met hun Gmail-accounts, maar maak je geen zorgen: het klantenserviceteam van Gmail staat klaar om je te helpen. Bel ons op Gmail nummer voor snelle ondersteuning.

Gebruik de onderstaande instructies om uw Gmail op virussen te scannen:

1. Druk op OK om het bestand te verwijderen en het bericht door te sturen.

2. Druk op Annuleren. Er wordt een foutwaarschuwing weergegeven in Gmail naast het bestand om terug te trekken naar de e-mail die u probeert te verzenden.

3. Wanneer geblokkeerde soorten bestanden zijn bijgevoegd, kan er meteen een foutmelding verschijnen.

4. Als u wilt weten waarom het bestand is beperkt, drukt u op Help. Tik op X om het gekoppelde bestand te verwijderen.

5. Hoewel Google Gmail virussen kan identificeren, kan het deze niet verwijderen uit geïnfecteerde bijlagen. Gebruik uw software voor het scannen/verwijderen van virussen om de bijlage op te schonen voordat u deze opnieuw e-mailt.

6. Als het virus niet kan worden verwijderd of als de bijlage een verboden bestandstype is, moet u het wissen.

Conclusie:

Neem contact op met het ondersteunings personeel via Gmail Bellen Nederland om Gmail-ondersteuning te krijgen als u problemen ondervindt met uw Gmail-account. Zij kunnen u direct helpen.