Amazon biedt zoveel diensten, waaronder de Amazon Shopping-app. Met de Amazon Shopping-app kun je aankopen doen door een bestelling te plaatsen. Het plaatsen van een bestelling is eenvoudig, maar soms wil je een bepaalde bestelling annuleren nadat je deze hebt geplaatst. Nadat de betaling is gestart, is annuleren niet meer mogelijk. Indien nodig kan de handelaar of organisatie aan wie u de betaling heeft gedaan, een terugbetaling aanbieden. Omdat bepaalde handelaren bestellingen bijna onmiddellijk nadat ze zijn geplaatst beginnen te verwerken, is het misschien niet mogelijk om een bestelling te annuleren of te wijzigen met je Amazon Pay-account. Het is echter mogelijk dat verkopers uw bestelling aanpassen als deze nog niet is verzonden of als de service niet is verleend. Daarom is het raadzaam om onmiddellijk contact op te nemen met de verkoper als u uw bestelling wilt wijzigen of annuleren. Als er al een afschrijving voor de bestelling is verwerkt, kunnen verkopers een terugbetaling starten. Onthoud dat Amazon je bestelling niet kan annuleren of wijzigen, en ook geen terugbetalingen voor aankopen kan doen. Als u Amazon om deze redenen e-mailt, wordt u gevraagd contact op te nemen met de handelaar, die het product/de dienst mogelijk al naar u heeft verzonden.

Amazon Bellen ondersteunt als je hulp nodig hebt bij Amazon Pay. We zullen u onmiddellijke hulp voor hetzelfde vinden.

Om in contact te komen met de handelaar, kunt u de website/app van het bedrijf bezoeken en contactgegevens opvragen, of u kunt een van de volgende dingen doen:

Stappen om een Amazon-bestelling te annuleren die is gekocht via Amazon Pay

  1. Ga naar de Amazon Pay-website om een betaling uit te voeren.
  2. Om in te loggen op uw account, gaat u naar het tabblad 'Mijn account' bovenaan de website.
  3. Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.
  4. Selecteer vervolgens op de overzichtspagina de detaillink voor de transactie waarvoor u contact wilt opnemen met de handelaar.
  5. Selecteer in het transactiedetailscherm Contact opnemen met handelaar in het vervolgkeuzemenu.

Nadat de betaling is gestart, kan deze niet worden geannuleerd. U kunt echter een terugbetaling aanvragen als u een artikel niet ontvangt of als het aanzienlijk afwijkt van de beschrijving door contact op te nemen met de verkoper om de kwestie op te lossen. Indien nodig kunnen verkopers terugbetalingen doen via Amazon Pay. Als u met een bankrekening heeft betaald, moet de handelaar 2 tot 5 werkdagen wachten. Meer info nodig? Bellen Amazon Nederland om direct hulp te krijgen voor al uw Amazon-gerelateerde vragen. We zullen uw problemen oplossen door onmiddellijk snelle en gemakkelijke oplossingen te bieden.

Lees ook deze blog: Hoe de back-upbetalingsmethode op uw Amazon prime beheren?